Home  

   Agenda

Agenda

Welke bijeenkomsten van NLNet staan er gepland, landelijk of in de regio? Bekijk onze agenda.

Zaterdag

02-03

12.30 uur -

17.00 uur

Assen

Op zaterdagmiddag 2 maart kun je verschillende workshops volgen, zo ben je fysiek actief of werk je juist aan je kennis. Of natuurlijk allebei. Je leert tijdens de workshops over divers methodes die je helpen om om te gaan met lymfoedeem en/of lipoedeem. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de vrijwilligers van de regio Groningen-Drenthe van NLNet, in samenwerking met zorgverleners. Je hoeft (nog) niet donateur te zijn van de Stichting NLNet: alle mensen die meer willen leren over het omgaan met lymfoedeem en/of lipoedeem zijn van harte welkom. Naast de workshops is er natuurlijk volop kans om bij te praten en ervaring uit te wisselen. Bereid je voor op een gezellige én interessante bijeenkomst!

Een paar voorbeelden van workshops

Actief aan de slag met je gezondheid
Irene Zonderland, www.dwaandewei.nl werkte jaren bij Nij Smellinghe in de polikliniek van dr. Damstra (expertisecentrum lymfovasculaire geneeskunde, diagnostiek lymfoedeem en lipoedeem). Irene heeft nu haar eigen bureau. Tijdens haar workshop ga je actief aan de slag met je gezondheid. Je bepaalt je eigen gezondheidsoppervlak en gaat vervolgens op zoek naar mogelijkheden om de mogelijkheden te vergroten.

Oefeningen in mindfulness
Tijdens haar workshop geeft Lot de Vries: ‘eerst een korte uitleg over wat mindfulness is en wat we er mee willen en kunnen bereiken. Hoe we tegen onze gedachten en onze gevoelens aankijken. We zullen enkele oefeningen doen en uiteraard een korte meditatie zodat de deelnemers ook zelf kunnen ervaren wat het beoefenen van mindfulness inhoudt .’ Lot (www.mindfulvogelzang.nl) werkt haar hele leven in de zorg en heeft nu een praktijk voor mindfulness.

Beweeg workshop Plezier vooruit!
Demi-Esmee Halmingh, oedeem-fysiotherapeut bij LOF Groningen, www.loffysiotherapie.nl, geeft de Beweeg workshop: Plezier voorop. Een workshop in circuitvorm die bestaat uit oefeningen met verschillende attributen die voor iedereen uitvoerbaar zijn.

Stoelmassages
Een stoelmassage is een korte & krachtige techniek, waarbij drukpunten langs de schedelrand, nek, schouders & rug worden gezet om zo de balans te herstellen waar er disbalans is. De stoelmassages worden gegeven voor Lara van Wijk, van Helend Licht, www.intuitievebegeleiding.nl.

Praktische informatie

Locatie: Gezondheidscentrum Kloosterveen (SKS Fysiotherapie), Transportweg 8, Assen
Voor wie is de bijeenkomst: Voor iedereen met lymfoedeem en/of lipoedeem. Het maakt niet uit of je (al) donateur bent van NLNet
Opgeven voor: maandag 26 februari. Maar mail vooral ook na die datum
Kosten: aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden

Kom je ook?

Vul dan het formulier op deze pagina in. Je krijgt daarna meteen een bevestiging.

Tot zaterdag 2 maart!

Wil je donateur worden van NLNet?

Alleen dankzij onze donateurs en vrijwilligers kunnen we ons werk doen, voor alle mensen met lymfoedeem en/of lipoedeem. Meld je aan als donateur!

 

Lees meer

Zaterdag

16-03

14.00 uur -

17.00 uur

Maastricht

Op zaterdag 16 maart organiseren we in Maastricht een regiobijeenkomst waarbij fysiotherapie centraal staat. Oedeemfysiotherapeuten van twee praktijken geven tijdens deze bijeenkomst uitleg over verschillende zaken, bijvoorbeeld oefeningen. Daarnaast worden voorbeelden uit de praktijk besproken. Onderwerp van gesprek zijn onder andere Lymfapress, DO-therapie, LPG-therapie en MLD-therapie. Daarnaast doen we bewegingsoefeningen en is er natuurlijk tijd om ervaring uit te wisselen. Een drankje en vlaai zijn aanwezig!

Het programma

  • 14:00 – 14:15 uur: Welkom, opening en presentatie
  • 14:15 – 15:15 uur:  De fysiotherapeuten aan het woord. Als sprekers hebben we Robin Engels (Fysiotherapie Augenbroe) en Astrid Weerts en Dinja Mennis (Fysiotherapie Heer) gevraagd. Zij vertellen wat ze kunnen betekenen voor mensen met lymfoedeem en/of  lipoedeem en bespreken ook de dus Lymfapress, DO-, LPG- en MLD-therapie)
  • 15:15 – 15:30 uur:  Pauze met een hapje en drankje
  • 15:30 – 16:00 uur: Bewegingsoefeningen (meedoen mag, maar het hoeft niet)
  • 16:00 – 17:00 uur: Tijd om na te praten over ook andere onderwerpen

Praktische informatie

  • Adres: Sportzaal boven Basisschool Amby, Koninginnestraat 2-A Maastricht. De gymzaal staat tegenover huisadres Van Slijpestraat 77, Maastricht
  • We willen voor vrijdag 23 februari graag weten of je erbij kunt zijn
  • Op de locatie is een lift aanwezig, maar we hebben geen garantie dat die gebruikt kan worden
  • We maakten ook een poster voor in de praktijk, dit is de link.

 

Lees meer